torsdag 1 oktober 2015

Tomten

Det blev förstås inte Torbjörn. Pojken döps på lördag och heter Johannes Erik Mikael! Johannes som tilltalsnamn. Han är nu tre månader och ser liksom sin syster ut som en trädgårdstomte/någon av Snövits dvärgar.

Det är ett mycket snällt barn som mest äter och sover och växer. På sistone har det varit något sämre med alla delar då han varit snuvig, men min nattsömn är inte särskilt påverkad av det. Hur vanligt är det på en skala?

Igår fick vi glada besked i familjen. Mamma har varit dålig och i maj fick vi veta att hon har cancer. Det var en vänlig sort (relativt alltså, cancer är alltid otrevligt) som bestämde sig för att svara på behandlingen. Nu är mamma cancerfri men har en bit att gå innan hon mår helt bra igen.

På djurfronten händer det grejer. Ödlan Frank har fått en livskamrat efter fem år som singel. Den nya ödlan heter Flora och är ett år gammal. Molly blev attackerad av två lösgående pitbulls häromveckan och har fått dränage, tratt och efterföljande eksem runt halsen av tratten. En eländig månad för stackaren! Det tar sig i alla fall och hon borde nog vara helt läkt inom två veckor.


Nu hoppas vi att Oktober blir en månad när allt ljusnar, utom kanske dagarna.

Inga kommentarer: